Antibotsing tussen mobiele kranen en torenkraan - Gare d'Orly

Een terugblik op de RTK.42-oplossing die op de bouwplaats van het luchthavenstation Orly werd gebruikt om de veiligheid van hijsapparatuur in co-activiteit te waarborgen.

Antibotsing tussen mobiele kranen en torenkranen

Op het terrein zijn permanent één of twee mobiele kranen aanwezig.

Kranen kunnen enkele dagen tot enkele maanden op de bouwplaats werken. De flexibiliteit en de snelheid van installatie en demontage op elke kraan was essentieel bij het kiezen van de te implementeren oplossing.

Wanneer twee kranen gevaarlijk naderen, waarschuwt de tablet waarmee de cabine van de kraanmachinist is uitgerust hem voor het gevaar door een hoorbaar en lichtgevend signaal. Ascorel's MC603 interferentiebeheersysteem op de torenkraan integreert mobiele kranen uitgerust met RTK.42 (CAD.42-systeem) als beweegbare zwenkkranen in het interferentiebeheersysteem.

Compatibel met alle mobiele kranen

In onze Unifield-toepassing is het type mobiele kraan eenvoudig te configureren om alle mogelijke mobiele kranen te beheren: ppm, traliewerk, MK88... Op deze site volgden PPM- en MK88-type kranen elkaar op gedurende de 8 maanden van gebruik van het systeem.

GM Kraan Tablet

Sensor op het contragewicht van het GM PPM-type of op het MK-vat

Sensor op de pijlpunt van de PPM of op het blok van de MK

 

Florent PERRIN, preventiemanager van het project voor DEMATHIEU BARD :

“We hebben het Cad.42 antibotsingsassistentiesysteem 8 maanden gebruikt op de bouwplaats van Orly Station en Parking Silo. De ruimte- en tijdsbeperkingen van de bouwplaats verplichten ons inderdaad om één of twee extra mobiele kranen in te zetten in de interferentiezone van onze torenkraan. Het gemak waarmee de RTK.42-kasten konden worden opgesteld, voldeed aan onze verwachtingen van snelheid en efficiëntie met betrekking tot het risico op botsingen tussen de verschillende kranen die op de site worden gebruikt, het systeem is een echt preventie-instrument voor kraanmachinisten (kraantoren + mobiele kranen ). "